Point of Existence 2, een Battlefield 2 mod

De afgelopen weken heb ik mijn weblog helaas niet geupdate. Ik had/heb mij voorgenomen door te gaan met webloggen, maar ik had de afgelopen weken erg veel te doen. Ik heb dus veel te schrijven voor mijn weblog om die achterstand in te halen. Laat ik beginnen met een post over Point of Existence 2, een mod (om iets preciezer te zijn een total conversion) voor Battlefield 2.

Point of Existence 2 is een mod die een heel andere setting heeft dan het standaard Battlefield 2, deze mod gaat over een conflict tussen de Duitsers en de Oekraïeners. Dit houdt ook in dat alle voertuigen en wapens uit Battlefield 2 vervangen zijn door de voertuigen en wapens die door die legers gebruikt worden. Op het eerste gezicht ziet het er allemaal wat anders uit, maar het speelt wel iets anders.

De beste innovaties van deze mod zijn infantry-only maps en player controlled artillery. De infantry-only maps zijn een welkome afwisseling van al het geweld met tanks, “Fallen” een groot bos, is waarschijnlijk favoriet. Het feit dat de commander geen artillery meer kan oproepen maar dat spelers zelf met self-propelled artillery mogen rondrijden is ook fijn. Hier is de website van Point of Existence 2, net zoals andere mods is deze ook gratis te downloaden (maar je moet natuurlijk wel Battlefield 2 bezitten).

Als je het mij vraagt is deze mod beter dan het gewone Battlefield 2. Toch wel opvallend dat mod teams bestaand uit vrijwilligers die onbetaald werk doen, vaak beter werk afleveren dan commerciële games ontwikkelaars. Volgens mij is dat zo omdat mod developers een passie hebben voor het werk dat zij doen, meer dan het personeel dat in dienst is bij die commerciële ontwikkelaars. Ook zie ik dat mod teams steeds professioneler te werk gaan, deze eerste release van PoE 2 is jaren in ontwikkeling geweest en de eerste release is ook gelijk goed. Het enige wat ik mij afvraag is het volgende. Mods worden alleen maar ontwikkeld voor PC games omdat mods voor console games onmogelijk zijn. Als de huidige trend van het stijgende marktaandeel van consoles voor gaming ten koste van de PC doorzet, wat zal er dan gebeuren met mods?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven