Over mij

Hallo, mijn naam is Alexander van Loon. Op dit weblog schrijf ik over alles wat mij interesseert. Het is deels een publiek dagboek om te documenteren wat ik denk en bestaat omdat ik er simpelweg van houd om te schrijven. Anderzijds wil ik mijn lezers ook graag overtuigen van mijn mening.

Wie ben ik?

Recent ben ik afgestudeerd voor mijn master Public Administration (Bestuurskunde) aan de Universiteit Leiden. Daarvoor had ik een bachelor Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht afgerond. Op dit moment ben ik op zoek naar een baan.

Naast dit weblog besteed ik veel tijd aan het schrijven van Wikipedia artikelen. Op de Engelse Wikipedia ben ik bekend onder de naam AlexanderVanLoon. Ik ben een fervent gebruiker van open source software, in het bijzonder het besturingssysteem Linux. Af en toe test ik het ook om softwarefouten aan de ontwikkelaars te melden. Videogames speelde ik vroeger erg vaak, nu wat minder omdat andere zaken meer prioriteit hebben. Maar af en toe speel ik nog steeds games zoals Counter-Strike: Global Offensive.

Om in conditie te blijven doe ik al jaren aan kickboksen en hardlopen op blote voeten. Ik hou van koken, ook al zie ik altijd gebreken in mijn culinaire prestaties. Ik het kader van duurzaamheid denk ik dat het belangrijk is om zeer weinig of geen vlees te consumeren; daarom heb ik een voorkeur voor de Indiase keuken vanwege de grote variatie aan vegetarische gerechten.

Ik houd van reizen. Ik heb vrijwilligerswerk in Nepal gedaan voor twee maanden en vond dat een zeer goede ervaring. Het liefst wil ik een land echt leren kennen en dat kan alleen als je de inwoners ontmoet. Verblijven in hotels is bij lange na niet zo leuk. Vrijwilligerswerk zit er niet in met een voltijdbaan, maar couchsurfen lijkt een goed compromis.

Mijn Engelse weblog

Degenen die op deze pagina belanden, maar de startpagina niet hebben gezien, wil ik vertellen dat ik ook een Engels weblog heb. Op mijn Engelse weblog staan tegenwoordig posts die voor een internationaal publiek ook interessant zijn, het is te veel werk voor mij om deze allemaal naar het Nederlands te vertalen. Lees dus zeker ook mijn Engelse weblog omdat daar heel veel onderwerpen aan bod komen die niet op mijn Nederlandse weblog verschijnen

Contact informatie

Vanwege mogelijke spam geef ik mijn e-mail adres in de vorm van een raadsel. Mijn e-mail adres eindigt met het domein alexandervanloon.nl, daarvoor komt de @. Mijn e-mail adres begint met de eerste letter van mijn voornaam, gevolgd door een punt en daarna mijn achternaam aan elkaar geschreven (sowieso hebben e-mail adressen nooit spaties).