Getrouwd met Stephanie

Na mijn aanzoek aan Stephanie in september 2016 ben ik op 2 september 2017 met haar getrouwd. Na veel organisatie hadden wij een prachtige trouwdag. Het beste is dat wij ons maanden na ons huwelijk nog steeds verliefd voelen en samen genieten van de dagen sindsdien.

Wedding photoshoot at Clingendael garden

We besloten om ongeveer een jaar te reserveren voor het organiseren van ons huwelijk. Ik vind dit nog steeds een relatief lange tijd. Afhankelijk van de keuzes zouden een paar maanden ook volstaan, met met onze wensen was een jaar gerechtvaardigd. Dit is blijkbaar dicht bij de gemiddelde duur van een verloving.

De eerste keuze was de trouwlocatie. Een goede trouwlocatie voor ons was een combinatie van een mooie omgeving buiten en binnen. Dat laatste is belangrijk als het weer niet meewerkt. In de omgeving van Den Haag is het vaak echter het een of het ander en de locaties die wel beide bieden zijn vaak duur. We besloten niet te kiezen voor Landgoed Te Werve in Rijswijk omdat de maaltijdkeuzes inflexibel waren. Wij hadden immers wat meer specifieke wensen over wat er op het menu moest komen. Uiteindelijk kozen wij voor Kasteel de Wittenburg, een groot en mooi landhuis in Wassenaar.

Dit was een relatief dure locatie, maar het was het waard. Wij waren immers van plan om maar een keer in ons leven te trouwen. Wat mij overtuigde bij deze locatie is dat ik direct met de kok over het menu kon spreken. Daarnaast had deze locatie zowel een mooie tuin en buitenruimte als een ruim interieur.

Arrival at Kasteel de Wittenburg

Uiteindelijk ervaarde ik het diner voor onze daggasten als niet meer dan voldoende, ik had gehoopt op beter. Misschien was dit omdat er een nieuwe kok in dienst was genomen in de tijd tussen mijn gesprek met de vorige kok en onze bruiloft. Ik had niet met de nieuwe kok gesproken en ging er van uit dat het goed zou komen. Achteraf denk ik dat ik mijzelf meer had moeten bemoeien met het veganistische menu. De daggasten die voor de menu’s met vlees en vis hadden gekozen waren echter wel heel tevreden.

Persoonlijk zou ik het wenselijk vinden als trouwlocaties externe maaltijdbereiding zouden toestaan. In dat geval had ik waarschijnlijk een van mijn favoriete Indiase, Indonesische of Surinaamse toko’s of restaurants uit Den Haag gestrikt voor het eten. Wellicht in de vorm van een buffet zodat er geen personeel nodig is om alles te serveren naar de tafels. Verder op deze lijn zou je, indien de trouwlocatie het toestaat, je eigen drank kunnen inslaan en de gasten vertellen dat het zelfbediening is. Dit zou ook weer personeel schelen. Stephanie vond dit een minder goed idee, daarom besloten we tot een compromis en kozen wij voor De Wittenburg.

Exchange of our wedding rings

Wij hebben meer tijd besteed aan het vinden van een goede band. Uit ervaring met andere bruiloften die ik heb bezocht weet ik dat een goede band een flink verschil kan maken in de sfeer op een feest. Wij kozen voor Plunck, een cover band die voornamelijk popmuziek doet en die daar erg goed in is. Ze waren ook niet duur. Deze band zou ik dan ook zeker aanraden.

Voor de taart kozen wij voor Perfect Pastry. Normaliter ben ik geen grote liefhebber van bruilofttaarten zou ik liever een goede appeltaart of cheesecake hebben, zelfs op een bruiloft, maar Stephanie haalde mij over om voor een traditionele bruilofttaart te kiezen. Perfect Pastry nodigde ons eerst uit voor een goede taartproeverij en leverde een lekker eindproduct, dus is ook een aanrader waard. Als fotograaf hebben wij Rutger van der Bent ingehuurd. We besloten om het park Clingendael in Den Haag te kiezen als locatie voor de fotosessie. In combinatie met het weer was dat zeer goed geslaagd. Zowel de fotograaf als de locatie zijn voor mij aanraders.

Als laatste wil ik benadrukken hoe belangrijk het is om een goede ceremoniemeester te hebben die er voor zorgt dat alles gesmeerd loopt op de trouwdag. Ik ben hiervoor zeer dankbaar aan de zus van Stephanie en haar vriend.

Getrouwd met Stephanie Meer lezen »