mijn website

Geen stage, wel vrijwilligerswerk

Eerder had ik al verteld dat mijn voornemens om in het buitenland een stage te vinden niet succesvol waren. Daar is geen verandering in gekomen. Na de AISEC heb ik gesolliciteerd naar een stage als assistent van een europarlementariër in Brussel, ongeveer halverwege januari. Dat sollicitatiegesprek ging goed, maar ik viste net achter het net; ik was de tweede keuze van ongeveer zeven sollicitanten. Ik heb daarna ook nog gesolliciteerd bij de Nederlandse ambassade in Ankara in Turkije. Dat slaagde ook niet, omdat ze nogal hoge eisen stellen.

Na de derde mislukking dacht ik dat de opties voor het zoeken naar een stage in het buitenland uitgeput begonnen te raken. Ik begon toen na te denken over vrijwilligerswerk na een studieadviseur gesproken te hebben. In de eerste instantie keek ik naar wat de reisbureau’s Het Andere Reizen en Kilroy Travels te bieden hadden. Omdat ik op zoek was naar zoveel mogelijk cultuurschok dacht ik na over de mogelijkheden om vrijwilligerswerk in Azië te doen. India, Nepal en Thailand waren opties. Maar Nepal leek mij toch iets meer exotisch en minder bekend. De armoede is er ook ernstiger: in de Human Development Index neemt Nepal de 138ste plaats in, India staat op de 119de plaats en Thailand op de 92ste plaats. Ik denk daarom dat mijn hulp meer tot nut is in Nepal. In plaats van met de reisbureau’s in zee te gaan besloot ik hen te passeren en direct met de Volunteer Society Nepal (VSN) in contact te treden.

Vanaf woensdag 23 februari tot en met 3 mei ben ik in Nepal. Al mijn ervaringen in Nepal beschrijf ik op mijn Engelse weblog.

Geen stage, wel vrijwilligerswerk Meer lezen »

Mijn weblog geniet meer bekendheid

Laatst hoorde ik van iemand dat mijn weblog te vinden was via de website van de Universiteit Utrecht. Ik was verbaasd, ik kan mij wel herinneren dat ik in een ver verleden eens gereageerd had op een oproep per e-mail aan studenten van de faculteit Geesteswetenschappen om hun weblog bekend te maken als zij er een hadden. Maar ik kan mij niet herinneren dat er sindsdien naar mijn weblog werd verwezen via de website van de universiteit. Welnu, na een zoekopdracht met Google heb ik dit onderdeel op de website gevonden dat verwijst naar weblogs van personeel en studenten van de faculteit Geesteswetenschappen. Spannend dat ik langzaam wat beroemder wordt.

Maar ja, het schept in mijn ogen ook wel verplichtingen nu ik weet dat de universiteit naar mijn weblog linkt. Hoewel de mensen die mijn weblog hebben gelezen niet negatief antwoorden op mijn vraag of de hoeveelheid posts met auto’s als onderwerp te groot was, denk ik dat ik voortaan het gewauwel over auto’s wat ga verminderen en meer over mijn studie ga bloggen. Er zijn veel onderwerpen waar ik over wil schrijven, maar ik reserveer er niet altijd de tijd voor. De volgende posts zullen gaan over wat ik de laatste tijd heb uitgevoerd, maar waar ik nog niet over heb geschreven.

Mijn weblog geniet meer bekendheid Meer lezen »

nieuwe plugin voor foto’s, NextGEN Gallery

In een eerdere post had ik vertelt dat ik Gallery en de WPG2 plugin gebruik om foto’s weer te geven op mijn weblog. Een paar dagen geleden ontdekte ik echter dat ik niet meer op Gallery kon inloggen, want zodra ik dat probeerde kreeg ik een foutmelding. Ik heb er een topic over geopend op het forum van Gallery. Het was echter niet eenvoudig op te lossen, en ik had geen zin in zoveel gedoe om het werkend te krijgen.

Ook was Gallery voor mijn gebruiksdoel eigenlijk overkill, ik wil gewoon wat foto’s uploaden en weergeven op mijn website op een elegante manier, niet meer en niet minder. Daar heb je geen software zoals Gallery voor nodig wat een database gebruikt om dat te doen. Daarom besloot ik de stekker uit mijn Gallery installatie te trekken, en ging ik op zoek naar iets anders. De ingebouwde functionaliteit van WordPress voor het beheren van afbeeldingen stelt mij niet tevreden, want dan krijgt iedere individuele foto een eigen pagina met mogelijkheden voor reacties, en ook werkt het niet met het zogenaamde Lightbox effect. Handmatig foto’s uploaden en dan in een post een link invoeren werkt wel met Lightbox, maar is onhandig omdat het omslachtig is.

Ik ben op zoek gegaan naar een plugin voor WordPress die beter het werk kan doen. En die heb ik gelukkig gevonden, het is NextGEN Gallery. Dit is een erg fijne plugin die mij in staat stelt snel foto’s te uploaden en in te voegen in mijn posts. Een aanrader voor iedereen die WordPress gebruikt.

nieuwe plugin voor foto’s, NextGEN Gallery Meer lezen »

Gallery integratie

Ik heb zojuist de WPG2 plugin ingesteld, zodat ik de inhoud van Gallery2 kan integreren in WordPress. Het ging erg makkelijk, ik had Gallery2 en WordPress al ingesteld, en kopiëerde de plugin naar de juiste directory van WordPress en activeerde de plugin. De juiste instellingen werden automatisch voor mij gekozen. Het werkt heel fijn, ik kan nu simpel de foto’s van albums in Gallery2 selecteren en invoegen in WordPress posts. Hier alvast even een voorproefje van mijn beste foto’s van kikkers.

Frog

Frog

Frog

En een aantal foto’s van regenbogen.

Rainbow arch

Double rainbow

Gallery integratie Meer lezen »

Problemen opgelost met nieuwe website

Ik had nog wat problemen met mijn nieuwe website, welke ik inmiddels heb opgelost. Ook heb ik WordPress en K2 voorzien van de laatste vertaling.

Mijn ervaringen met Antagonist, mijn nieuwe webhost, zijn positiever dan met mijn oude webhost Trans-IT. Vooral de optie om via het controlepaneel op eenvoudige en automatische wijze software zoals MediaWiki, WordPress en Gallery te installeren en te updaten is erg handig. Inmiddels heb ik nu een werkende installatie van Gallery, alleen heb ik nog geen foto’s geupload. Daarnaast biedt Antagonist 3 GB webruimte en 60 GB verkeer per maand, voor € 24. Het enige wat jammer was, is dat ze niet op hun website vermelden dat die € 24 exclusief BTW is, dat werd mij pas duidelijk bij de afrekening. Desondanks is € 28,56 per jaar nog steeds goedkoop. Ze bieden veel voor weinig.

Problemen opgelost met nieuwe website Meer lezen »

Nieuwe website en domeinnaam

Vanaf nu heb ik een nieuwe domeinnaam – http://www.alexandervanloon.nl/ – bij een nieuwe host, Antagonist. De website met mijn weblog zal identiek blijven, maar bij mijn nieuwe webhost zal ik eindelijk ook eens een werkende installatie van Gallery toevoegen. Mijn huidige host, Trans-IT, heeft op dit moment de safe mode van PHP aangezet, en als dat aan staat weigert Gallery dienst. Ook biedt Antagonist functionaliteit om automatisch software als WordPress en Gallery te installeren en te updaten, en dat neemt mij ook erg veel vervelend werk uit handen. Ik bericht later op mijn weblog hoe goed Antagonist bevalt, wanneer ik mijn weblog heb gebackupped en gekopieerd naar mijn nieuwe website.

Nieuwe website en domeinnaam Meer lezen »

Gekraakt door Turken

Wellicht hebben de trouwe lezers van dit weblog het misschien opgemerkt, maar dit weblog was voor ongeveer een week defaced door een stel Turkse krakers. Ze hadden gewoon een HTML-document op mijn webspace geplant, waar automatisch naar verwezen wordt zodra het adres van mijn website wordt ingevoerd, dus ik heb geen schade geleden. Niet leuk voor mij natuurlijk, maar afhankelijk van hoe je het bekijkt ook wel terecht omdat ik al lang WordPress, de software achter dit weblog, niet meer had opgewaardeerd naar de meest recente versie. De meest recente versies dichtten vaak veiligheidslekken, dus je weet dat je een risico loopt wanneer je een oudere versie blijft gebruiken.

Ik heb nu versie 2.3.1, de meest recente versie, geïnstalleerd. Het K2 template dat ik gebruikte voor mijn weblog heb ik ook geïnstalleerd, maar niet ingeschakeld omdat de meest recente versies nog wat problemen geven, en de stabiele versies niet meer compatibel zijn met WordPress 2.3.1. Hetzelfde geldt voor de Nederlandse vertaling, die is ook niet meer up to date.

Of ik er nu zeker van kan zijn dat mijn website niet meer gekraakt wordt weet ik niet, dus ik ga nog even bedenken wat voor maatregelen nog meer nodig zijn, zoals wachtwoorden veranderen en dergelijke. Ook denk ik dat ik deze vakantie eindelijk eens Gallery ga installeren voor mijn foto’s, maar dan niet geïntegreerd met WordPress, gewoon apart er naast met behulp van een link naar de pagina van Gallery.

Gekraakt door Turken Meer lezen »

Foto’s

Ik heb terecht opmerkingen gekregen dat het jammer is dat mijn foto’s niet meer beschikbaar zijn op mijn weblog. Daar ga ik binnenkort wat aan veranderen. Misschien ga ik wel Flickr gebruiken en Flickr Photo Album for WordPress om het in mijn weblog te integreren. Maar misschien ga ik toch wel terug naar Gallery en gebruik ik WPG2 om het te integreren. Gallery kan zeer vervelend zijn om in te stellen en het zal mij ook wat dataverkeer kosten, in tegenstelling tot Flickr, maar ik denk dat ik toch het laatste ga proberen.

Foto’s Meer lezen »

Kleine update

Zojuist even geupdate naar de laatste versies van WordPress (de software achter dit weblog) en K2 (een theme voor WordPress). Ook even een header picture toegevoegd. Hoewel ik zelf niets heb aangepast aan PHP code ben ik zo erg tevreden met mijn weblog. Met Gallery heb ik overigens nog steeds geen oplossing. Zie hieronder de originele foto voor de kikker, klik deze foto voor een demonstratie van de Lightbox plugin voor WordPress. Mooi effect hè?

de kikker

Kleine update Meer lezen »

Scroll naar boven