Wachten op DNB, en de overstap naar andere banken

Ik loop weer eens wat achter met mijn weblogposts, maar nu op het einde van het eerste blok van dit studiejaar heb ik weer ruim de tijd om te bloggen. Er is veel gebeurd, maar laat ik bij het begin beginnen, zoals bijna iedereen nu wel weet is IceSave over de kop gegaan. Gelukkig heeft De Nederlandsche Bank het depositogarantiestelsel in werking gestelt voor de IceSave rekeninghouders. Ik kreeg een paar weken geleden een formulier van DNB toegezonden voor het indienen van een aanvraag voor een vergoeding, en heb het ingevuld geretourneerd. Ik wacht nu op de DNB voor de overschrijving van de vergoeding, want op dit moment ben ik bijna platzak.

Na de ondergang van IceSave ging ik op zoek naar een andere bank voor een spaarrekening met een hoge rente. De website Independer vergelijkt spaarrekeningen, en is een erg handig hulpmiddel. Ik kwam uit op de NIBC Direct, een van de twee banken die op dit moment hetzelfde rentepercentage van 5,25% bieden, net als IceSave.

Voor mijn beleggingen ben ik ook overgestapt, van “Zelf Beleggen op de Beurs” van de Postbank naar BinckBank. BinckBank biedt net iets scherpere tarieven, maar ook erg belangrijk is dat zij meer mogelijkheden bieden met hun website voor effectenhandel dan de zeer beperkte mogelijkheden van de Postbank. Ik heb mijn bestaande effectenportefeuille bij de Postbank gratis over laten nemen door BinckBank. Ook al heb ik veel geld verloren met aandelen, ik ga het niet opgeven zeker nu de aandelen voor bodemprijzen te koop zijn op dit moment. Vervelend dat ik net nu zo krap bij kas zit terwijl ik veel aandelen wil inslaan. Hopelijk kan mijn detacheerder OGD snel weer werk voor mij vinden, want ik een salaris heb ik op dit moment hard nodig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven