Het gaat definitief de goede kant op

In een eerdere post schreef ik dat ik bezorgd was over mijn studieresultaten. Maar bezorgdheid is gelukkig niet meer nodig. Recent wat nieuwe tentamenresultaten ontvangen, voor Bestuurskunde 2.1 een 5,6. Eerst was ik als perfectionist wat teleurgesteld, maar toen ik hoorde dat zeer veel anderen geen voldoende hadden en mijn cijfer relatief hoog was, was ik toch nog tevreden. Een 5,6 is eigenlijk een van de beste cijfers die er zijn, als je maar denkt dat jij met zo min mogelijk inspanning een voldoende hebt weten te halen. En mijzelf veel inspannen om voor het tentamen te studeren heb ik inderdaad niet echt gedaan, sommige teksten uit de reader van BSK 2.1 had ik zelfs helemaal niet gelezen. Of ik had geluk met de tentamenvragen die gesteld werden, of ik selecteer heel goed wat wel en niet belangrijk is.

Voor de herkansing van BSK 1.2 heb ik een 7,2 gehaald, ik had dit echt niet verwacht. Misschien dat de herkansing wat makkelijker was, want voor de herkansing had ik niet zo goed gestudeerd als de eerste kans. De onzekerheid en stress die ik voor mijzelf creëer omdat ik niet goed genoeg studeer bij de tentamens vind ik niet fijn, ook al blijkt dat ik nu achteraf toch voldoendes heb behaald. De komende tentamens ga ik meer tijd investeren.

In ieder geval ben ik er nu wel redelijk zeker van dat ik door kan gaan met het tweede jaar van BSK, als ik de komende drie tentamens haal van deze laatste periode en methoden & technieken van vorige periode herkans, dan heb ik 45 studiepunten (40 is de ondergrens, 60 is het maximum haalbare) en alle BSK tentamens en methoden & technieken gehaald. Alleen heb ik wel een klein probleem met de wiskundecursus, als ex-HBO’er moest ik die eigenlijk ook gehaald hebben. In het begin van het studiejaar was mij verteld dat ik daar vrijstelling voor kon krijgen, maar ik had het aanvragen van vrijstelling zo lang uitgesteld dat ik een aantal weken geleden pas een brief stuurde om een verzoek in te dienen. Deze week kreeg ik te horen dat ik geen vrijstelling kreeg. Ach ja, het lijkt mij zeer onwaarschijnlijk dat ik straks van de opleiding gekicked wordt omdat ik de wiskundecursus niet heb gehaald, ik zal wel iets kunnen overleggen met de studieadviseur. Maar wel gigantisch dom van mij om het aanvragen van die vrijstelling maanden uit te stellen.

2 gedachten over “Het gaat definitief de goede kant op”

  1. Stijn van Cleef

    Hoi Sander! Hier even een berichtje vanaf de Avans in Den Bosch. We volgen hier je site en ik ben blij voor je dat het je zo goed gaat daar! Mooie resultaten, volhouden!

  2. Bedankt voor je bericht Stijn, sorry dat ik er wat lang over deed om jouw reactie goed te keuren. Dat goedkeuren moet ik eigenlijk eens uitschakelen, dan worden reacties direct geplaatst. Jij ook succes met jouw opleiding.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven