Kwaliteitsfilms opzoeken

Binnenkort ben ik van plan weer eens naar de videotheek te gaan en wat films te huren, of eventueel wat DVD’s te kopen. Het probleem is echter, hoe kom je te weten wat de beste films zijn? Ik wil in ieder geval niet mijn geld verspillen aan slechte films, ik wil waar voor mijn geld.

Gelukkig biedt Wikipedia hulp, met de pagina’s over films die als beste ooit gemaakt worden beschouwd, de National Film Registry van Verenigde Staten, de lijst van honderd beste Amerikaanse films van de National Film Registry en de pagina over de Academy Awards. Die leverden mij al veel titels op die ik wil gaan zien. Ook erg nuttig zijn websites die reviews verzamelen en op basis van die reviews een gemiddelde score, zoals Metacritic (beperkt zich overigens niet alleen tot films) of Rotten Tomatoes. Erg handig is de pagina van Metacritic die de beste films per jaar weergeeft. Zo heb ik inmiddels al veertig titels genoteerd die ik nog wil kijken.

Mijn favoriete film is Ong-Bak, een exotische, Thaise film. Het is niet mijn favoriet omdat deze film de kwaliteiten heeft die een film normaliter tot een topfilm of klassieker maken, maar omdat deze film misschien wel de beste martial arts film ooit gemaakt is. De actiescènes van stunts en gevechten zijn zo waanzinnig spectaculair. Recent las ik dat de makers een nieuwe film in hetzelfde genre hebben geproduceerd, Chocolate. Deze film schijnt ook geweldig te zijn, en ik kan niet wachten om deze te zien. Deze films zijn redelijk onbekend en waarschijnlijk kom je ze niet tegen in de videotheek (hoewel ik Ong-Bak wel eens in de Media Markt heb zien liggen als ik het mij goed herinner).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven