Gratis games

Het is alweer anderhalf jaar geleden dat Quake 3 werd vrijgegeven onder de GPL-licentie. Zo kan iedereen nu deze commerciële game aanpassen en gratis, zonder eerder geldende beperkingen, verspreiden. Een aantal mensen ging aan het werk om Quake 3 aan te passen, en zij startten het ioquake3 project. Een aantal mods die gebruik maakten van Quake 3 kregen zo de mogelijkheid om nieuwe versies te ontwerpen die geen Quake 3 meer nodig hadden, dus is het niet meer nodig om voor Quake 3 te betalen (sowieso is Quake 3 bijna nergens meer te koop) en zijn deze mods compleet gratis te downloaden.

Deze mods zijn:

Urban Terror
World of Padman
Tremulous

Vooral Urban Terror is mijn favoriet. Deze mod doet niet onder voor commerciële games van € 50, deze mod bestaat al lang en ik speel het nog steeds met veel plezier. Het is goed om te zien dat het nu gratis te downloaden is zonder dat je Quake 3 nodig hebt, dat zal de populariteit goed doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven