Studiefinanciering loopt ten einde, nullening voor OV-studentenkaart

Dit jaar is het laatste jaar dat ik studiefinanciering ontvang. Ik ging er van uit dat de OV-studentenkaart is gekoppeld aan de studiefinanciering en dat ik deze vanaf volgend jaar niet meer zou kunnen gebruiken, ondanks dat ik nog twee jaar te gaan heb voor ik mijn bachelordiploma behaal. Ik vreesde dat vanaf volgend jaar het openbaar vervoer veel geld zou kosten, en ik besloot nog eens goed te zoeken of er nog een mogelijkheid is om de OV-studentenkaart te blijven gebruiken nadat mijn recht op studiefinanciering verlopen is. Gelukkig blijkt dat inderdaad mogelijk te zijn, maximaal drie jaar nadat de prestatiebeurs is verbruikt, kan een nullening worden aangevraagd om de OV-studentenkaart te blijven gebruiken. Drie jaar is voor mij net genoeg, er van uitgaande dat ik geen vertraging oploop tijdens de masteropleiding. Ik ga dus de nullening aanvragen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven