Het derde en vierde jaar van mijn bachelor

Vorig jaar had ik geschreven over de planning van mijn tweede en derde studiejaar. Hoewel ik de planning voor mijn tweede studiejaar niet compleet heb kunnen realiseren, is het toch redelijk goed verlopen. Ik heb alle cursussen uit de planning behaald, met uitzondering van Management van organisaties en Grondslagen van de Geschiedenis. Ik moet Onderzoeksseminar II C nog herkansen – ik ga uit van een succesvolle herkansing – en ik heb Vroegmoderne Tijd en Eigentijdse Geschiedenis herkanst, twee cursussen uit het eerste jaar die niet op de planning vermeld stonden. Management van organisaties had ik eigenlijk moeten halen, puur een kwestie van te weinig inzet. Grondslagen van de Geschiedenis had ik niet gehaald omdat ik die periode drie cursussen volgde, de twee op de planning inclusief Vroegmoderne Tijd, en dat was iets te veel van het goede. Ook in de vierde periode volgde ik drie cursussen, maar tijdens deze periode was het makkelijker omdat de data van de examens van de verschillende cursussen wat verder uit elkaar lagen dan in de derde periode. Voor Onderzoeksseminar II C had ik niet voldoende kwaliteit afgeleverd, ook al had ik er veel tijd in geïnvesteerd, en dat gebeurt mij maar sporadisch. Hieronder even een evaluatie met afgekorte cursusnamen omdat de tabel anders te breed wordt, volg de links voor details van de cursussen.

Evaluatie tweede jaar: 2008–2009
Blok Eerste cursus Tweede cursus Derde cursus
1 Thema: MG (niveau 2) Minor B&O: OBM (niveau 1)
2 Context: TEC (niveau 2) Minor B&O: MvO (niveau 2)
3 OS II C (niveau 2) GG (niveau 3) VT (niveau 1)
4 Context: BD (niveau 3) EG (niveau 1)

Voor het derde jaar geldt dat de ik de minor van de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschappen moet afronden, dit moet in twee jaar gebeuren. Gelukkig werd ik geplaatst voor Onderzoeksseminar III, die van Cultuurgeschiedenis werd op het laatste moment nog gecreëerd om aan de grote belangstelling te voldoen. Zou ik niet geplaatst zijn, dan zou mijn planning op een vervelende manier overhoop zijn gegooid.

Planning derde jaar: 2009–2010
Blok Eerste cursus Tweede cursus
1 Casus: Het Koninkrijk Azië (niveau 3) Onderzoeksseminar III: Cultuurgeschiedenis (niveau 3)
2 Minor B&O: Management van Organisaties (niveau 2)
3 Minor B&O: Bestuurskunde (niveau 2) Moderne Geschiedenis (niveau 1)
4 Minor B&O: Multidisciplinair Onderzoek (niveau 3) Context: ? (niveau 3)

Het vervelende is dat ik nog een jaar extra studievertraging oploop, omdat ik mijn achterstand niet verkleind heb in het tweede studiejaar. Zoals gezegd heb ik twee cursussen uit het eerste jaar gehaald, maar daar komen weer twee cursussen uit het tweede jaar die ik niet gehaald heb voor in de plaats. Enerzijds vind ik dit erg vervelend, anderzijds zijn er nog genoeg mogelijkheden om dat vierde jaar in te vullen. Wellicht cursussen volgen bij een andere opleiding, studeren in het buitenland of de arbeidsmarkt betreden. Dat zie ik later wel. In het vierde jaar resteren de stage en de cursus Grondslagen van de Geschiedenis.

Planning vierde jaar: 2010–2011
Blok Eerste cursus Tweede cursus
1 Stage (niveau 3)
2
3 Grondslagen van de Geschiedenis (niveau 3)
4

1 gedachte over “Het derde en vierde jaar van mijn bachelor”

  1. Pingback: Een succesvol verlopen eerste helft van mijn derde studiejaar « Information Overload

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven