Populariteit buienradar.nl terecht?

Laatste zaterdag stond in het AD dat bijna iedere Nederlander met een internetverbinding wel eens de website Buienradar.nl heeft bezocht, en dat die website erg veel bezoekers geniet. Maar ik vraag mij af, waarom? Wat biedt die website wat de website van het KNMI niet biedt? De website van het KNMI is in mijn ogen veel beter. Deze biedt ook radarbeelden van neerslag, en ook weersvoorspellingen. Wat heb ik aan radarbeelden van neerslag van het laatste uur tot een paar minuten geleden als ik wil weten of het morgenmiddag gaat regenen? Niets toch? De website van het KNMI biedt daarnaast nog veel meer informatie, heeft een veel beter ontwerp dan het rommelige uiterlijk van Buienradar.nl en is in tegenstelling tot Buienradar.nl vrij van advertenties. Hoe kan het toch dat een inferieure website als Buienradar.nl populairder is dan de website van het KNMI?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.