Had ik de Mexicaanse griep?

Zondag een week geleden leek ik last te hebben van mijn allergie, erg vervelend, maar na een dag houdt het bijna altijd weer op. Op die dag versleet ik gemakkelijk zes zakdoeken, want wanneer ik last heb van allergie heb ik vooral last van een verstopte neus, en soms jeuk in mijn ogen. Op maandag was het nog niet opgehouden, tijdens de avond merkte ik in het sportcentrum dat ik wel erg snel buiten adem was. Weliswaar had ik in de zomervakantie niet veel aan beweging gedaan, maar ik vond het toch vreemd. Midden in de nacht werd ik wakker na een bizarre droom. Dinsdag ging het echt slecht, de verstopte neus was voorbij, maar de slijmvliezen in mijn neus leken in brand te staan. Later op de dag kreeg ik ook last van lichte maar zeer vervelende hoofdpijn. Ondanks alles heb ik geen enkel college gemist, ik dacht dat het niet zo ernstig was. Later op de dag in de collegezaal werd opgemerkt dat het wel erg warm in de zaal was, terwijl ik het koud had. Toen ik eenmaal thuis was pakte ik een thermometer, die gaf meer dan 38 °C aan. Toen wist ik dat er iets mis was, mijn eerste vermoeden was dat ik was besmet door een familielid die blijkbaar de Mexicaanse griep had gehad.

De volgende dag, woensdag, voelde ik mij echter weer helemaal goed. De vorige avond had ik mij alvast ziek gemeld voor een college dat voor woensdag op het programma stond, en toen ik daar toch aanwezig was werd ik raar aangekeken. Begrijpelijk natuurlijk, want ik was een potentiële bron van besmetting. Ik voelde mij echter gezond en wilde liever geen college missen. Ik ging er van uit dat ik niet meer besmettelijk was zodra het over was, maar ik hoop desondanks dat ik niemand anders besmet had. Wat ik zo vreemd vind is dat ik er maar vier dagen last van heb gehad, en mijn symptomen relatief mild waren. Voor zover ik weet hebben anderen er langer last van gehad, en was de ziekte bij hen ernstiger. Misschien had ik dus helemaal geen Mexicaanse griep?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.