Battlestar Galactica is een geweldige SF-serie

En dan bedoel ik niet het origineel uit 1978, maar de re-imagining uit 2003. Tot zover waren Star Trek en Star Wars (hoewel dat geen TV-serie is natuurlijk) mijn favorieten in het genre van science fiction, maar Battlestar Galactica staat wat mij betreft nu aan de top. Als je de SF-elementen uit de serie zou wegdenken, zou je een ijzersterk drama overhouden. En dat is nou juist waar zeker de meest recente Star Wars films sinds Episode 1 een gebrek aan hadden, en goede plot. Star Wars was te veel afhankelijk van coole special effects, en hoewel ik desondanks dat de Star Wars films nog steeds vet vind is dat wel jammer.

Ik maakte kennis met Battlestar Galactica een paar maanden geleden in maart, toen ik merkte dat Veronica de serie uitzond. Helaas stopte Veronica midden in het tweede seizoen van de serie, om Battlestar Galactica te vervangen door, jawel, het afschuwelijke Temptation Island! En BSG zou in het najaar dan weer terugkomen. Ik had nog maar een episode van BSG gezien en ik was al overtuigd van de kwaliteit van de serie, en ik had dus geen zin om zo lang te wachten en ik wilde ook het eerste seizoen en de mini serie zien. Aldus besloot ik om de boxsets van BSG seizoen 1 (heeft ook de miniserie) en BSG seizoen 2 bij Van Leest te bestellen voor € 30. Van Leest bezorgd helaas niet zo snel als bol.com wat mijn vaste interwinkel is, maar bij Van Leest bespaarde ik wel € 10 per DVD boxset. Ga ook absoluut deze serie kopen, het is het zeker waard!

Interessant nieuws is dat een aantal fans bezig is met een gratis/open source game van de serie te ontwikkelen, Beyond the Red Line. Ze gebruiken de engine van het Freespace 2 Source Code Project, dus qua features en graphics is deze game gelijkwaardig aan commerciële games wanneer het af is. Echt een goed voorbeeld van het werk dat mod ontwikkelaars kunnen doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.