Terugblik op gemeenteraadsverkiezingen

Een van de dingen waar ik lang niet meer over heb geblogd is mijn voornemen om mij met de lokale politiek te gaan bemoeien. Sindsdien is er heel veel gebeurd. Ongeveer begin 2009 sloot ik mij aan bij de VVD Vianen. Sindsdien heb ik mij vooral bezig gehouden met het beheer van de nieuwe website, maar in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen heb ik mij ook kandidaat gesteld. Ik kwam op de vijfde verkiesbare plaats terecht, en ik heb 22 voorkeursstemmen gehaald bij de gemeenteraadsverkiezingen. De VVD is van twee naar drie zetels gestegen. Voor het voeren van de campagne heb ik aardig wat moeite gedaan, in mijn eigen dorp ben ik de deuren afgegaan om kiezers te winnen, en op de zaterdag voor de verkiezingen heb ik in een winkelcentrum gestaan om folders en ballonnen uit te delen. Al die moeite heeft zich echter niet vertaalt in meer voorkeursstemmen geloof ik, mijn dorp is een SGP-bolwerk. Het zijn vooral de mensen die mij kennen die op mij gestemd hebben.

Ik heb dus geen raadszetel bemachtigd, maar daar ging ik al van uit. Mijn reden om mij in te zetten voor de lokale VVD is omdat het een leerzame ervaring biedt, omdat ik nieuwe mensen leer kennen, daarnaast is het goed voor mijn CV. Ik zal de komende tijd de gemeenteraadsvergaderingen bijwonen en actief zijn als steun voor onze VVD-raadsleden. Tegen de tijd dat de volgende verkiezingen plaatsvinden zal ik hoogstwaarschijnlijk mijn master binnen hebben en vertrokken zijn uit de gemeente Vianen, maar dat is niet erg. Verwacht de komende tijd ook wat meer posts over de lokale politiek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *