K-1 WorldMax West-Europa in Utrecht gezien

Afgelopen zondag ben ik met een vriend die ik ken van de kickboxtraining afgereisd naar de Vechtsebanen in Utrecht om het K-1 WorldMax West-Europa toernooi te zien. Ik had nog nooit eerder een toernooi gezien door als toeschouwer fysiek aanwezig te zijn, Utrecht is niet ver weg, dus ik wilde dat graag eens meemaken. Wel was het een financiële aderlating, € 35 in de voorverkoop voor een toegangsbewijs, maar de Free Record Shop (al kon je ook online bestellen) gooide er nog een paar euro ‘administratiekosten’ boven op, en parkeren kostte ook nog eens € 5. Maar ik heb absoluut waar voor mijn geld gekregen. En dit schijnt nog relatief goedkoop te zijn geweest.

De Vechtsebanen is niet zo groot dat de afstand van de tribune tot de ring te groot was. Er waren een paar honderd mensen aanwezig. Om de ring heen, tussen de tribunes en de ring, was een gebied gereserveerd voor de VIP-tafels. De bedragen die daar voor betaalt moeten worden zijn peperduur, en ik denk dat ik op de tribune een beter overzicht had op de ring omdat je daar op een hogere plaats zit. Wel werd er constant eten aangevoerd voor de VIP’s, voor mij een tantaluskwelling omdat het toernooi zo lang duurde (van 17:00 tot iets na 23:00, langer dan ik had verwacht) en omdat ik te gierig was om wat te eten te kopen nadat mij al een poot was uitgedraaid.

Onder de deelnemers van het toernooi bevonden zich voor mij alleen maar onbekende namen met uitzondering van Leroy Kaestner, maar er bevonden zich wel veel beroemdheden in het publiek zoals Badr Hari, Jérôme Le Banner, Tyrone Spong, Remy Bonjasky en Peter Aerts. Ook al waren ze onbekend voor mij, de gevechten waren van hoog niveau. Het gaat vaak erg snel en sommige mensen konden een flinke afstraffing blijven incasseren, ik heb bewondering voor het doorzettingsvermogen. Wel werd in sommige saaie partijen wel erg vaak geclinched, en dat is natuurlijk niet spannend om naar te kijken. Grappig ook dat er ons vak een paar ‘beste stuurlui aan wal’ stonden die constant fanatiek commentaar en aanmoediging leverden omdat een bekende in de ring stond of omdat ze gewed hadden op een deelnemer, maar die waren al snel hun stem kwijt.

1 gedachte over “K-1 WorldMax West-Europa in Utrecht gezien”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven