Reverse stock split Ahold?

Al een aantal jaren bezit ik aandelen, maar tot nu toe heeft het mij nog geen rendement opgebracht. Ik kocht destijds aandelen Newconomy voordat de internetzeepbel knapte, en aandelen Ahold voordat de fraude bekend werd. De koers van RT Company, de nieuwe naam van Newconomy, is nog maar € 0,31, een fractie van de € 15 wat een aandeel Newconomy nog waard was in de betere dagen. Het aandeel Ahold daalde ook snel na het bekend worden van de fraude, maar inmiddels staat het aandeel er wat beter voor met een koers van € 10,21. Dat komt in de buurt van de koers die het aandeel had voordat de fraude bekend werd. Als het verder stijgt kan ik mijn aandelen Ahold verkopen en de koerswinst incasseren, of ik kan ook nog wachten voor een eventuele uitkering van dividend.

In een persbericht van Ahold is bekend gemaakt dat Ahold een zogenaamde omgekeerde aandelensplitsing (reverse stock split) heeft uitgevoerd. De aandelen die dus verloren gingen bij de reverse stock split werden in cash uitbetaald aan de aandeelhouders. Maar het persbericht vertelt niet waarom deze reverse stock split heeft plaatsgevonden. Volgens Wikipedia zou het vooral voorkomen als de aandelenkoers erg laag is, en ik kan mij herinneren dat RT Company ook een reverse stock split uitvoerde toen het aandeel nog maar een paar cent waard was. Heeft iemand een idee waarom Ahold voor een reverse stock split heeft gekozen?

De aandelen die ik dus verloren heb door de reverse stock split werden in cash aan mij uitbetaald. Maar ik wilde geen cash, ik wilde gewoon mijn aandelen houden. Uiteindelijk heb ik weer wat aandelen extra gekocht om het verlies te compenseren, maar daar komen ook ongeveer € 10 aan transactiekosten van de bank bij voor de aankoop. Het heeft mij dus wat geld gekost.

Ik overweeg ook om geld te beleggen in een beleggingsfonds, maar ik vind het denk ik leuker om zelf keuzes te maken bij beleggingen in aandelen, ook al heb ik er niet veel verstand van en loop ik zo meer risico. Ik denk dat ik eens met een zogenaamde virtuele portefeuille ga werken om mijn vaardigheden te verbeteren, dus een simulatie waarbij je met een startbedrag aandelen koopt en winst behaald, gebaseerd op de werkelijke aandelenkoersen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven