De kogel is door de kerk: Volkswagen Passat besteld

Ik had recent nog over de zoektocht van mijn vader naar een nieuwe auto geschreven. Sindsdien is er een proefrit gemaakt in de Mitsubishi Outlander en is de keuze gevallen op de Volkswagen Passat. Ik ben blij dat hij uiteindelijk is afgeknapt op de Outlander, zie de argumenten in mijn vorige post waarom een SUV een slecht idee is. Tijdens de proefrit merkten wij dat de motor nogal luidruchtig is, en ik wees nog eens op het interieur dat wat tegenviel. Verder is het een prima auto, en de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat hij goed rijd. Een rotonde is heel goed te nemen op een aardige snelheid, de Daihatsu Cuore gaat sneller overhellen bij een scherpe bocht denk ik.

Omdat de herinneringen van de Avensis en de Passat wat verslechterd waren gingen wij gelijk daarna toch ook maar eens langs de Toyota en Volkswagen dealers om nog eens goed naar de Avensis en Passat te kijken. Wederom waren we het eens dat beiden mooie auto’s zijn, maar de Passat heeft uiteindelijk toch het meest overtuigd. Het interieur ziet er het beste uit en de 20% bijtelling is een zeer belangrijk punt, want de auto gaat geleased worden. Iedere keer zakelijke kilometers declareren is immers erg tijdrovend. Ik probeerde mijn vader nog over te halen nog eens serieus de Octavia Combi te overwegen die zo’n € 10.000 goedkoper is, maar hij blijft het een lelijke auto vinden. Niet erg, ik betaal de auto ten slotte niet, en de Passat is toch net wat ruimer en inderdaad mooier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.