Geen stage, wel vrijwilligerswerk

Eerder had ik al verteld dat mijn voornemens om in het buitenland een stage te vinden niet succesvol waren. Daar is geen verandering in gekomen. Na de AISEC heb ik gesolliciteerd naar een stage als assistent van een europarlementariër in Brussel, ongeveer halverwege januari. Dat sollicitatiegesprek ging goed, maar ik viste net achter het net; ik was de tweede keuze van ongeveer zeven sollicitanten. Ik heb daarna ook nog gesolliciteerd bij de Nederlandse ambassade in Ankara in Turkije. Dat slaagde ook niet, omdat ze nogal hoge eisen stellen.

Na de derde mislukking dacht ik dat de opties voor het zoeken naar een stage in het buitenland uitgeput begonnen te raken. Ik begon toen na te denken over vrijwilligerswerk na een studieadviseur gesproken te hebben. In de eerste instantie keek ik naar wat de reisbureau’s Het Andere Reizen en Kilroy Travels te bieden hadden. Omdat ik op zoek was naar zoveel mogelijk cultuurschok dacht ik na over de mogelijkheden om vrijwilligerswerk in Azië te doen. India, Nepal en Thailand waren opties. Maar Nepal leek mij toch iets meer exotisch en minder bekend. De armoede is er ook ernstiger: in de Human Development Index neemt Nepal de 138ste plaats in, India staat op de 119de plaats en Thailand op de 92ste plaats. Ik denk daarom dat mijn hulp meer tot nut is in Nepal. In plaats van met de reisbureau’s in zee te gaan besloot ik hen te passeren en direct met de Volunteer Society Nepal (VSN) in contact te treden.

Vanaf woensdag 23 februari tot en met 3 mei ben ik in Nepal. Al mijn ervaringen in Nepal beschrijf ik op mijn Engelse weblog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven