Rijbewijs gehaald

Eindelijk heb ik mijn rijbewijs gehaald. Weliswaar heb ik nu mijn theorie examen en mijn praktijkexamen in één keer gehaald, maar ik heb er wel lang over gedaan, ongeveer negen maanden. Het praktijkexamen viel mij mee, de route die ik moest rijden had geen complexe verkeerssituaties. Ik had wel één serieuze fout gemaakt, toen ik op de snelweg een SUV inhaalde met een aanhangwagen keek ik in de binnenspiegel om te kijken wanneer ik weer naar de rechter rijstrook kon wisselen. Ik keek te lang in mijn binnenspiegel en wisselde van rijstrook en miste zo een vrachtwagen die op dat moment wilde invoegen. Gelukkig liep dat goed af en werd die fout mij vergeven. Achteraf vertelde mijn rijinstructeur dat de examinator die mij liet slagen makkelijk was, en dat een andere examinator mij zou hebben laten zakken. Blijkbaar hebben examinatoren bij het CBR dus wat discretionaire ruimte net als andere street level bureaucrats. Dat is zuur, maar voor mij des te meer reden om meer ervaring op te doen en beter uit te kijken voortaan.

Ik zie mijzelf echter nog niet veel de auto gebruiken, ik heb eigenlijk alleen maar transport nodig om Utrecht te bereiken voor mijn bijbaan en studie. Daarvoor lift ik mee met mijn vader die ook in Utrecht werkt of neem ik de bus. Wat ik bijna vergeet te vertellen is dat het ook erg fijn is dat ik nu geen rijlessen meer nodig heb, vaak volgde ik bij voorkeur per week twee rijlessen van twee uur, en ontmoette ik in Utrecht mijn rijinstructeur bij het Centraal Station. Dat kostte meer dan drie uur per dag en rijlessen namen dus een belangrijk deel van mijn vrije dagen in. Fijn dat ik er nu van af ben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven