Gestopt met zoektocht naar een kamer

Inmiddels ben ik gestopt met mijn zoektocht naar een studentenkamer in Leiden, na ongeveer acht hospiteeravonden bezocht te hebben. En dan is mij verteld dat acht hospiteeravonden nog ongeveer het gemiddelde aantal is dat gehaald wordt voordat er een kamer bemachtigd wordt. Ik ben er niet mee gestopt omdat ik genoeg had van de hospiteeravonden, maar omdat thuis blijven wonen meer voordelen heeft.

Een van de belangrijke redenen is dat ik er veel geld mee bespaar. En na één jaar zou ik mijn kamer toch al weer verlaten omdat ik dan verwacht mijn mastergraad te hebben behaald, dus eigenlijk is het dan de moeite niet waard, zeker als er geen noodzaak is. Want mijn reistijd is gemiddeld tussen de drie uur en drieënhalf uur per dag heen en terug. De reis gaat van mijn woonplaats in de gemeente Vianen met de bus naar Utrecht Centraal en vervolgens met de trein naar Leiden Centraal. Als je de reistijd niet volledig als verloren tijd rekent omdat er in de bus en de trein gelegenheid is om te studeren, dan kan ik uitgaan van ongeveer 1 uur verloren tijd per dag. Met op dit moment twee dagen en in de toekomst mogelijk drie dagen college per week komen we dan op twee tot drie uur verloren tijd uit per week.

Zelfs al zou ik de hele reistijd als verloren beschouwen dan ben ik nog steeds minder tijd kwijt aan thuiswonen dan in Leiden wonen. Hier bij mijn ouders hoef ik in principe niet zelf te koken en is er ook een afwasmachine. Omdat ik hier gratis woon heb ik ook minder noodzaak een bijbaan te nemen, die ik op dit moment niet heb omdat mijn detacheerder geen opdrachten voor mij heeft. Bijkomend voordeel is dat ik leuke ouders heb, dus thuis wonen is voor mij niet een groot probleem, ook al vind ik het wel leuker om woonruimte te delen met andere studenten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven