Verdere ervaringen met datingsites

Inmiddels zal ik via e-Matching misschien wel op meer dan vijftig profielen hebben gereageerd, met als gevolg tien reacties en twee ontmoetingen die tot niets hebben geleid. En nu is mijn betaalde lidmaatschap bijna verlopen en ben ik door alle profielen die binnen mijn selectiecriteria vallen – academische opleiding, niet roken, lengte tussen de 170 en 193 cm en wonend in de provincie Utrecht – heen. Omdat het een betaalde website is was het ook nog eens geldverspilling. De gratis website dating.studenten.nl die ik al eerder noemde doet eigenlijk precies hetzelfde als e-Matching, het enige probleem is de bekendheid. Zo had ik maar vijf profielen die binnen mijn criteria vallen.

Vandaag heb ik ook nog eens een applicatie voor Facebook genaamd Are You Interested? geprobeerd. Maar wat een waardeloos excuus voor een contactapplicatie is dat, het biedt nauwelijks mogelijkheden om te selecteren. Zo weet de applicatie mijn woonplaats, maar toch krijg ik profielen voorgeschoteld van mensen uit Maastricht en Groningen, en dan heeft de helft van de profielen helemaal geen woonplaats vermeld. Je kunt alleen uit een bereik van leeftijdsgroepen kiezen, waardoor ik gedwongen werd om 18–24 te kiezen terwijl 25 voor mij ook prima was. Voeg daar nog eens aan toe dat de gebruikersinterface schreeuwerig en lelijk is, dat er constant gezeurd wordt om kado’s (wat dat ook mag voorstellen) te sturen naar de profielen die je leuk vindt en om betaald lid te worden. Hoe het precies zit weet ik niet omdat het niet staat uitgelegd op de onduidelijke website van AYI, maar ik krijg de indruk dat er ook betaald moet worden om te reageren. Binnen een half uur had ik deze applicatie er al weer uitgeschopt, ik voel er ook weinig voor om een vergelijkbare applicatie zoals Zoosk te proberen.

Misschien wordt het maar eens tijd om de datingsites de deur te wijzen en in het Echte Leven op zoek te gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.