nieuwe plugin voor foto’s, NextGEN Gallery

In een eerdere post had ik vertelt dat ik Gallery en de WPG2 plugin gebruik om foto’s weer te geven op mijn weblog. Een paar dagen geleden ontdekte ik echter dat ik niet meer op Gallery kon inloggen, want zodra ik dat probeerde kreeg ik een foutmelding. Ik heb er een topic over geopend op het forum van Gallery. Het was echter niet eenvoudig op te lossen, en ik had geen zin in zoveel gedoe om het werkend te krijgen.

Ook was Gallery voor mijn gebruiksdoel eigenlijk overkill, ik wil gewoon wat foto’s uploaden en weergeven op mijn website op een elegante manier, niet meer en niet minder. Daar heb je geen software zoals Gallery voor nodig wat een database gebruikt om dat te doen. Daarom besloot ik de stekker uit mijn Gallery installatie te trekken, en ging ik op zoek naar iets anders. De ingebouwde functionaliteit van WordPress voor het beheren van afbeeldingen stelt mij niet tevreden, want dan krijgt iedere individuele foto een eigen pagina met mogelijkheden voor reacties, en ook werkt het niet met het zogenaamde Lightbox effect. Handmatig foto’s uploaden en dan in een post een link invoeren werkt wel met Lightbox, maar is onhandig omdat het omslachtig is.

Ik ben op zoek gegaan naar een plugin voor WordPress die beter het werk kan doen. En die heb ik gelukkig gevonden, het is NextGEN Gallery. Dit is een erg fijne plugin die mij in staat stelt snel foto’s te uploaden en in te voegen in mijn posts. Een aanrader voor iedereen die WordPress gebruikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven