Kickboksen

Inmiddels heb ik al drie lessen kickboksen gevolgd bij sportcentrum Olympos, het sportcentrum op de Uithof voor studenten en medewerkers van het hoger onderwijs in Utrecht. Niet alleen om deze sport uit te proberen en technieken te leren, maar ook om nog iets meer aan mijn conditie te doen. Elke zaterdagochtend doe ik aan hardlopen en iedere avond doe ik aan minstens vijftig keer opdrukken, maar dat vind ik niet genoeg.

Deze sport bevalt mij heel goed. Wat mij opviel tijdens de eerste les was dat er meer vrouwen dan mannen meedoen. Het is de eerste periode van het studiejaar, dus veel mensen doen het voor het eerst, maar gelukkig is er ook een enkeling die ervaren is en waar veel van te leren is. De oefeningen tijdens een training zijn onder andere touwtjespringen, rennen, het oefenen van technieken, slaan of schoppen tegen een kussen en sparren. Bij dat laatste heb ik als beginneling wel eens wat moeite om een opening te vinden om de tegenstander te raken, en daarom vind ik mijzelf iets te defensief en passief. Als je echter snel op een tegenstander afrent terwijl je snel wat slagen uitdeelt, overweldig je de tegenstandiger en trekt hij/zij zich snel terug, omgekeerd heb ik dat ook zo ervaren. Voor een beginner misschien een goede aanval, maar iemand met meer ervaring zal er wel raad mee weten. Veel mensen denken dat deze sport een gevaarlijk imago heeft, maar zeker ook omdat er alleen maar studenten mee doen gaan wij voorzichtig met elkaar om. Na afloop van de eerste trainingen waren de lichaamsdelen die het meeste pijn deden tot verassing mijn voeten. Je loopt namelijk op blote voeten, en tijdens gevechten beweeg ik erg veel rondom mijn tegenstander.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven