Over mij

Hallo, mijn naam is Alexander van Loon en ik heet je welkom op mijn persoonlijke weblog. Hier schrijf ik over alles wat mij interesseert. Het is deels een publiek dagboek, deels politieke opinies. Ik houd van schrijven omdat het mij helpt om orde te scheppen in de stroom van gedachten in mijn hoofd.

Naast mijn weblog ben ik ook elders op het Internet aanwezig:

Wie ben ik?

Ik woon in Den Haag met mijn vrouw Stephanie en onze dochter. Ik bezit een bachelorgraad in Geschiedenis van de Universiteit Utrecht en een mastergraad in Public Administration van de Universiteit Leiden. Op de een of andere manier heeft mijn carrière echter een draai gemaakt naar de IT.

Naast dit weblog besteed ik veel tijd aan het schrijven van Wikipedia artikelen. Ik houd van open source software, in het bijzonder het besturingssysteem Linux. Voorheen speelde ik ook veel videogames, maar tegenwoordig hebben andere zaken meer prioriteit voor mij. Andere interesses zijn onder andere tuinieren, fotografie en aandelenhandel. Mijn politieke voorkeuren komen het meest overeen met die van GroenLinks.

Wonen in Den Haag is een zegen vanwege alle watersporter die ik hier kan beoefenen. Ik houd er van om in de zee te zwemmen, surfen, windsurfen en kiteboarden. Ik doe ook aan kickboksen en hardlopen. Voor dat laatste heb ik een trage tijd in de Rotterdam Marathon neergezet.

Koken is belangrijk voor mij. Ik houd van onze Nederlandse keuken, maar ook de Italiaanse, Indiase en Ind(ones)ische keukens. Omdat ik mij zorgen maak ook duurzaamheid ik bijna alleen maar veganistische of vegetarische gerechten. Duurzaamheid en klimaatverandering zijn ook bepalend voor de manier waarop ik reis tijdens mijn vakanties. Ik doe niet aan vliegvakanties en neem bij voorkeur de trein of indien nodig de auto naar bestemmingen in Europa.

Contact

Vanwege mogelijke spam geef ik mijn e-mail adres in de vorm van een raadsel. Mijn e-mail adres eindigt met het domein alexandervanloon.nl, daarvoor komt de ‘@’. Mijn e-mail adres begint met de eerste letter van het alafabet, gevolgd door een punt en daarna mijn achternaam aan elkaar geschreven (sowieso hebben e-mail adressen nooit spaties).

Scroll naar boven